Edullinen yrityslaina netistä 2023

Edullinen yrityslaina 2022 -artikkelin agendana on tämän hetken halvimman yrityslainan metsästäminen

Suomen Keskuspankin lausunnon mukaan, yrityslainojen korot ovat keskiäärin 2% tietämillä. Korkoon vaikuttaa mm. yrityksen ikä, toimiala, liikevaihto sekä luottotiedot. 

✔️Edullinen yrityslaina 1000€ - 8M€ 

✔️Yrityslaina alkaen 0% korolla

✔️Tarjous yli 10 pankista

✔️Halvin yrityslaina 1000€ - 250 000€

✔️Yrityslaina 0% korolla on mahdollinen

✔️Lainatarjoukset 24 tunnissa

✔️Edullinen yrityslaina 1000€ - 20 000€

✔️Rahat tilille alle 30 minuutissa!

✔️Nopea ja helppo

✔️Edullinen yritysluotto 1000€ - 200 000€

✔️Yhden henkilön takaus riittää 20 000€ asti

✔️Lainasta peritään vain toimituspalkkio!

✔️ Vakuudeton yrityslaina 1000€ - 200 000 euroa

✔️Kuukausikulu alkaen 1,75 %/kk

✔️Arvostettu yritys

✔️Yritykselle lainaa 1000€ - 300 000 euroa

✔️Vain toimituspalkkio, ei piilokuluja tai korkoa

✔️Lainapäätös yhdessä vuorokaudessa

✔️Yritykselle lainaa 10 000€ - 500 000€

✔️Yrityslainan korko alk. 0%-yksikköä

✔️Kilpailuta 10 pankkia

✔️Edullinen yrityslaina 1000€ - 200 000€ 

✔️Ei liitteiden toimitusta!

✔️Edullinen korko


Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea kaikki suomalaiset yrittäjät

Tunnetusti elinkeinoharjoittajat eivät saa yli 100 000 euron lainoja ilman kahta henkilötakausta. 

Osakeyhtiöt sekä kommandiitit voivat napata jopa miljoonien eurojen yrityslainoja - edulliseen hintaan.

Edulliset yrityslainat pähkinänkuoressa:

 • Edullinen yrityslaina omaa 0 - 5% nimelliskoron 
 • Yrityslaina vertailu takaa aina halvimman lainan
 • Yrityslainaa voi hakea toimialasta tai yritysmuodosta riippumatta
 • Yrityslainan korkoon voi vaikuttaa mm. yrityksen ikä, taloistiedot sekä luottotiedot

Edullinen laina yritykselle 2022

Edullisin yrityslaina 2022 löytyy vertailemalla eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Voit tehdä vertailun itse, tai käyttää lainanvälittäjää. 

Yritykselle laina on iso askel, jos aikaisemmin on pärjätty omin voimin. Edessä voi kuitenkin olla toiminnan laajentamista, talousongelmia tai muita investointeja. 

Näissä tilanteissa lainan tulee olla mahdollisimman edullisella korolla. Vuonna 2022 lainaa yritykselle voi hakea kätevästi netissä.

Lainahakemuksen täyttäminen kestää 2-5 minuuttia. Usein liitteitä ei tarvitse lähettää. Lainapäätös tulee sähköisesti alle vuorokaudessa. Joskus tunnissa tai parissa. 

Riippuen lainapalvelusta, voi rahat mennä maksuun saman päivän aikana. 

Haluatko tietää lisää? Lue blogiamme - siellä on tietoa lainoista, säästämisestä sekä rahoitusalasta ylipäätänsä.

Edullinen yrityslaina: korko alkaen 0%

Olipa mielessä yrityslaina 10 000 € tai yli 100 000€, voi sen saada edullisesti. Yrityslaina korot vaihtelevat hakemuksen perusteella. 

Keskimäärin korkoa peritään 2%, mutta liikkumavaraa on molempiin suuntiin paljon. 

Nopea yrityslaina on yleensä pitkäkestoista rahoitusta kalliimpi. 

On toki mahdollista, että 1000€ yrityslaina onnistuu 0% korolla - vaikka maksuaika on vain pari kuukautta. 

Yrityslaina todellinen vuosikorko sekä nimelliskorko: 

 • Yrityslaina 0% korko: Yrityslaina pienellä korolla 2022 on mahdollista jopa 0% korolla, monestakin eri palvelusta. Esimerkiksi Suomen Yrityslaina sekä Qred eivät peri korkoa ollenkaan. Lainan hinta on alkaen 1,75%. Ei avausmaksua tai piilokuluja. 
 • Yrityslainan korko 1 - 5%: Suurin osa yrityslainoista menee tähän kategoriaan. Kun lainassa on korko, ei muita kuluja sen lisäksi yleensä tule. Korkoprosentti voi muuttua Euriborin muutosten mukaan. 
 • Yli 10% nimelliskorot: Yrityslaina ilman vakuuksia voi olla 10% nimelliskorolla, jolloin todellinen vuosikorko painuu 15 - 20% tietämille. Nämä ovat yleensä pikalainoja, jotka maksetaan todella nopeasti pois. Helppo yrityslaina ei aina ole se halvin vaihtoehto. 

Yrityslaina ilman vakuuksia 2022: halvimmat yrityspankit

Jos haluat yritykselle laina halvalla, kannattaa eri pankkeja vertailla keskenään. Parhaassa tapauksessa korko on pyöreät 0%. 

Kannattaa kuitenkin huomioida muut kulut, sekä lainanhakemisen helppous / vaikeus. 

Edullinen yrityslaina onnistuu esimerkiksi alla olevien lainapalveluiden kautta. 

Halvin yrityslaina 2022 löytyy seuraavista palveluista:

 • Yrityslaina 247: Yrityslaina 247 on 100% suomalainen lainapalvelu. Yrityslainoja voi hakea 1000€ - 20 000€ väliltä. Ei piilokuluja tai avausmaksua. Edullisen koron lisäksi palvelun suurimpana etuutena on nopeat maksut. Lainarahat laitetaan eteenpäin 30 minuutissa, jopa ilman ensimmäistä tilinpäätöstä. Hae yrityslainaa Yrityslaina 247 kautta tästä tai lue arvostelu tästä
 • Suomen Yrityslaina: Suomen Yrityslainan kautta voi hakea lainaa jopa 100 000 euroon asti, joustavasti 1-18 kk maksuajalla. Erikoisuus on siinä, että korko on 0%. Lainasta maksetaan kuukausierää, joka on 1,75 - 4,95% kuukaudessa. Yrityslaina ilman liitteitä onnistuu tämän lainapalvelun kautta. Hae yrityslainaa Suomen Yrityslainan kautta tästä tai lue arvostelu tästä
 • Rahalaitos: Rahalaitos on Suomen suosituin lainanvälittäjä. Portfoliossa on henkilöasiakkaisen kulutusluotot sekä vakuudettomat yrityslainat. Yrityslainat kilpailutetaan 10 pankin välillä, joten halvin yrityslaina 2022 löytyy suurella todennäköisyydellä. Lainaa voi hakea kaikki rekisteröidyt yritykset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hae yrityslainaa Rahalaitoksen kautta tästä tai lue arvostelu tästä

Edullinen yrityslaina kannattaa ottaa

Yrityslaina ilman vakuuksia on pelastanut tuhansia yrityksiä ahdingosta. Jopa konkurssi on voitu välttää lainarahan avulla. 

Edullinen yrityspankki on yrityksen paras ystävä vaikeissa tilanteissa. Tulevaisuutta kukaan ei osaa ennustaa - joten mitä vaan voi tapahtua

Esimerkiksi pandemia on kurittanut yrittäjiä paljon. Moni yrittäjä on joutunut kortistoon, ja koko elinkeino on mennyt. Osa yrityksistä on selvinnyt pienen yrityslainan avulla. 

Kun kyseessä on edullinen yrityslaina, ei tiedossa ole loputonta velkavankeutta. Laina-aika on yleensä 1 - 36 kuukauden välissä

Näin laina maksetaan nopeasti pois. 

Korkokustannukset eivät nouse liian suuriksi. Vakuudettomat lainat henkilöasiakkaille voi saada 15 vuoden maksajalla, joten korot voivat olla 50% lainan kokonaiskustannuksesta. 

Yritykselle laina edullisesti: Toiminimi, Oy, Ky vai joku muu?

Edullisin yrityslaina on mahdollista yritysmuodosta riippumatta. Suurimmat lainat menevät kuitenkin Osakeyhtiöille sekä kommandiittiyhtiöille. 

Toiminimellä voi hakea lainaa 1000 - 100 000 euron välistä. Joskus maksimisumma on "vain" 10 000 euroa. 

Yleensä halvin yrityslaina tarjotaan suurimmalle yritykselle. Kun kassavirta on miljoonia euroja, ei pankilla on suuria luottotappion riskejä. 

Toki elinkeinoharjoittajat voivat saada lainaa alle 5% korolla, jos taloustiedot ovat kohdallaan. 

Edullinen yrityslaina eri yritysmuodoilla:  

 • Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi): Vuoden 2022 alussa Suomessa on yli 237 000 rekisteröityä toiminimeä. Toiminimellä voi hakea yrityslainaa pankista, rahoituslaitoksilta sekä Finnveralta. Yrittäjä voi hakea myös vakuudetonta kulutusluottoa, ja käyttää sen yrityksen toimintaan.
 • Osakeyhtiöt (Oy): Suurin osa yrityksistä on osakeyhtiöitä, joita löytyy Suomesta yli 260 000 kappaletta. Osakeyhtiöillä on paras sauma saada yrityslainaa edullisesti, jopa 10 miljoonaan euroon saakka. Toki pienet lainat onnistuvat helpommin. 
 • Kommandiittiyhtiö (Ky): Suomessa on n. 20 000 kommandiittiyhtiötä vuoden 2022 alussa. Lainan hakeminen on yhtä vakaalla pohjalla, kuin Osakeyhtiöillä. 
 • Freelancerit: Suomessa on varsin paljon Freelancereita. Monet pankit mahdollistavat lainaa myös näille yksityisyrittäjille. Esimerkiksi Yrityslaina247 mainostaa myöntävänsä lainaa freelancereille aina 20 000 euroon asti. Ilman vakuuksia. 
 • Kevytyrittäjät: Suomessa on arviolta 200 000 kevytyrittäjää. Lainan saaminen on yleensä vaikeaa, etenkin vakuudettomien lainojen. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Lainaa tulee hakea yksityishenkilönä, koska y-tunnusta kevytyrittäjillä ei ole. Lue lisää aiheesta meidän kirjoittamasta Kevytyrittäjyys vertailu 2022 -artikkelista

Näiltä tahoilta löytyy edullinen yritysluotto

Edullinen yrityslaina 2022 voi löytyä pankista, luottolaitoksesta tai lainanvälittäjän kautta. Nykyään uudet yrittäjät voivat saada rahoitusta valtiolta. 

Tapoja on monia, joista parhaimmat vaihtoehdot on esiteltynä alla:

1️⃣Lainanvälittäjät: Jos haluat kilpailuttaa lainatarjoukset, suosi lainanvälittäjiä. Yrityslainojen kilpailutus onnistuu esimerkiksi seuraavista palveluista: Rahoo.fi, Kompar.fi sekä Greddo.fi. Yhdellä hakemuksella saat tarjouksen yli 10 pankista. 

2️⃣Luottolaitokset ja pankit: Edullisin yrityslaina voi löytyä myös suoraan pankista. Suomalaiset yrittäjät luottavat mm. seuraaviin palveluihin: Yrityslaina247, Qred, Siltaraha sekä Suomen Yrityslaina.

3️⃣Valtio: Etenkin uudet yritykset voivat hakea lainaa tai tukea valtiolta. Hyvä tapa saada ilmaista "lainaa" on starttirahan hakeminen. Sitä uusi yrittäjä voi saada 12 kuukautta, jopa 675 euroa kuukaudessa. Se tekee yli 8000 euroa ilmaista rahaa. 

Mihin edullista lainaa yleensä haetaan?

Edullisin yrityslaina on hyvä vaihtoehto rahoittaa yrityksen toimintaa. Kun kustannukset eivät ole liian korkeat, on lainan ottamisesta hyötyä. 

Liikevaihdon kasvamisella voidaan maksaa lainaa, ja viivan alle jää silti enemmän rahaa. 

Muun muassa näihin asioihin yrityslainaa haetaan:

1️⃣Investoinnit: Edullinen laina on hyvä tapa investoida omaan firmaan. Jos tarvitset kalustoa tai uuden liiketilan, voi se olla järkevää lainarahalla. 

2️⃣Logistiikka ja varasto: Joskus logistiikassa on ongelmia, vaikka yritys tekisi kaiken oikeaoppisesti. Sidosryhmillä voi olla ongelmia tuotteiden toimituksessa. Näihin tilanteisiin haetaan usein 1000€ - 10 000€ yrityslainaa. Omat asiakkaat eivät voi odottaa. 

3️⃣Yllättävät tilanteet: Yritykselle voi tulla eteen paljon yllättäviä kulueriä. Hyvä (tai huono) esimerkki on vuosina 2020 - 2022 vallinnut pandemia. Tai ei se vielä ohi ole, mutta kuka sitä osasi oikeasti odottaa? Mitä vain voi tapahtua tässä maailmassa.

Edullinen yrityslaina kokemuksia 2022

Edullinen yrityslaina kokemuksia meillä on paljon. Omien kokemusten mukaan, yrityslainan hinta vaihtelee merkittävästi liikevaihdon sekä iän mukaan. 

Parhaimmillaan korko painuu alle 5%, mutta korkeimmillaan lainasta joutuu maksamaan yli 10% vuosikorkoa. Halvin yrityslaina voi tarjota lainaa yrittäjälle jopa 0-korolla. 

Toki lainasta joutuu maksamaan kiinteää kuukausihintaa.

Mistä edullinen yrityslaina sitten löytyy? Voit hakea lainaa suoraan pankista tai luottolaitokselta, tai käyttää lainanvälittäjää. 

Lopputulos on yleensä sama. Yrityslaina vertailu 2022 kannattaa kuitenkin tehdä - sillä voi säästää tuhansia euroja rahaa, korkojen ja kulujen muodossa. 

Usein Kysytyt Kysymykset


>Mitä edullinen yrityslaina tarkoittaa?

Edullinen yrityslaina tarkoittaa yritykselle myönnettävää lainaa, jonka korko on 0 - 5%. Tässä tapauksessa puhumme vakuudettomista lainoista. 


>Miten saada edullinen yritysluotto heti tilille?

Jos haluat lainarahat nopeasti, on Yrityslaina 247 oikea valinta. Parhaassa tapauksessa laina maksetaan ulos 30 minuutissa. Lainoja maksetaan joka päivä, myös viikonloppuna. 


>Onnistuuko halpa yrityslaina ilman luottotietoja?

Edullinen yrityslaina edellyttää yleensä puhtaita luottotietoja. Joskus yrityksellä saa olla merkintä luottotiedoissa, kunhan se ei ole tuore. Palveluiden välillä on eroja tämän ehdon suhteen. Suosittelemme tekemään lainahakemuksen, sillä asia selviää - lainan hakeminen ei sido mihinkään. 


>Paljonko yrityslainan korko yleensä on?

Yrityslainan korko on Suomen Keskuspankin mukaan keskimäärin 2%. Korkoon vaikuttaa yrityksen ikä, toimiala, taloustiedot, liikevaihto, yritysmuoto, takaajat sekä maksuhäiriömerkinnät. 


>Kannattaako yrityslaina vertailu tehdä?

Kyllä kannattaa, sillä edullinen yrityslaina löytyy usein vertailemisen kautta. Yksi hyvä tapa on hakea lainaa lainanvälittäjän kautta, joita on esimerkiksi Rahoo.fi, Greddo.fi sekä Kompar.fi.


>Mikä on kaikkein halvin yrityslaina 2022?

Suomen Yrityslaina on tämän hetken halvimman yrityslainan. Korko on 0%, ja lainaa maksetaan joka kuukausi vain tietyn prosentin verran. Edullinen yrityslaina on tarjolla tosin monessa muussakin paikassa, eli korko on parhaimmillaan alle 2%. 

"Olen Vakuudetonta.fi -sivuston Content Manager, eli vastaan sivuston sisällöstä. Toivon, että yrittäjät saivat tästä edullinen yrityslaina 2022 -artikkelista hyviä vinkkejä rahoituksen hakemiseen."


Henri Juvonen

Content Manager

henri@vakuudetonta.fi